A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
10 ÉV ALATT SOK MINDEN VÁLTOZIK, DE A NÍVÓ KERÍTÉS NEM!

MINŐSÉGI ELŐÍRÁSOK

Előszó 

Az építési tevékenység a növekvő számú szabványok és rendeletek miatt egyre bonyolultabb.  A felhasználóknak egyre nehezebb, hogy az adott szerkezetekre vonatkozó szabályokat megismerjék és a különböző termékek közti összefüggéseket kitalálják. 

Jelen Minőségi Előírások ugyanúgy foglalkozik termékekre vonatkozó követelményekkel, mint a szerkezetek beépítésével, valamint a tisztítással és karbantartással. 

A dokumentum célja, hogy a szabályokat és elvárásokat röviden és tömören összefoglalja és egyszerűen olvasható formába hozza. Az információk hasznosak a felhasználóknak is és a gyártóknak is.

  

A keret szerkezetek és elemek és anyagok vizuális vizsgálata 

 

 1. Alumínium és acél profilok hiba vizsgálata 
 2. Porfestett felületek – Sajátosságok illetve hibaképek
 3. Az elemek és a profilok egymáshoz viszonyított helyzete
 4. Eltérések profilok / takarólécek / borítólemezek
 5. Vékony rozsda
 6. Saját zörgés
 7. Vasalatok és karbantartás
 8. Után gyárthatóság
 9. Egyedi szerelések
 10. Rögzítések
 11. Tisztítás
 12. Garancia1. Alumínium és acél profilok hiba vizsgálata

1.1Optikai nézet megítéléséhez a szín, fény és a felépítés szempontjából a felület vizsgálatát kívülről szórt fénynél, 5 méter távolságból kell elvégezni. 

1.2. A homlokzat egységességének megítélésére a vizsgálat nagyobb távolságból ajánlatos. 

1.3 A termékeket a megadott műszaki adatok alapján és az igényelt felszereltséggel gyártjuk.

2. Porfestett  felületek műszaki tartalma, hibahatárok.

unnamed

 

3. Az elemek és a profilok egymáshoz viszonyított helyzete 

Alumínium profilok mechanikus kötés nélkül 

A kerítés elemek egymáshoz sorolása esetén az elemek közti résnél 1-2mm eltérés megengedett. A hőtágulás miatt ez folyamatosan változhat, ezt rendszeres időnként ellenőrizni kell és állítani ha szükséges.  A meglévő kerítés alapjának vagy a tartószerkezetének mozgásából eredő hibákra a garancia nem vonatkozik. Az elemek szélein a hőtágulás miatt szükséges rést hagyni. Korlátok illesztése csak 90 fokban lehetséges, végdugó lezárással, eltérő szög esetén rést kell hagyni a profilok közt.

Alumínium profilok mechanikus kötéssel 

A profilcsatlakozásoknál a megmaradó hézag nem lehet nagyobb 1,mm-nél. A sarok illesztések szintkülönbsége a 0,6mm nem haladhatja meg.

4. Eltérések profilok / takarólécek / borítólemezek 

A különböző alapanyagok és feldolgozási módszerek miatt felléphetnek eltérések színben, fényességi fokban, szerkezetben stb. azonos kiindulási szín esetén is. Ennek mértékét a fenti táblázat tartalmazza.  

A takaró lemezek illesztése a helyszínen történik, ezek pontossága a hely adottságaitól függ, pontos illesztést csak a saját rendszereink csatlakozásain vállalunk az előírások szerint.

A takarólécek, profilok és a meglévő szerkezetek közti rések megengedettek, ezek hézagolását vagy takarását nem tartalmazza a szerelési díj.  (A nem függőleges, vízszintes vagy egyenes felületekre történő szerelés esetén)

5. Vékony rozsda nem bevonatos profilok rozsdásodása

 A kerítés elemek rögzítéséhez használt anyagok rozsdamentes kivitelűek.  (Alumínium, A2 minőségű rozsdamentes acél, horganyzott acél és /vagy arcor bevonat) A rozsdásodás (rozsdafoltok) a kidolgozástól függően a sima felületeken (furatok, vágások, marások stb.) lép fel, ez alapanyagtól függő és nem kerülhető el. Ugyanakkor ez a kémiai reakció évente 2szeri tisztítással lassítható. .) Különösen azok a területek veszélyeztetettek, ahol magas a sótartalom, ill. a légnedvesség (sózás, öntözőrendszer közelsége stb.) 

6. Saját zörgés 

A vezetősínek, görgők, a kapukeretek ütközési pontjainál és a kerítés elemek közötti szükséges távolság által környezeti behatások (pl. szél) következtében zörgés léphet fel.  

A használat következtében a motoros meghajtás esetén motorzaj léphet fel

7. Vasalatok, és karbantartás

Minden nyitható szerkezetnél a látható, mozgó elemet és a csúszó felületeken évente legalább egyszer megfelelő olajjal meg kell olajozni. Az olaj felvitele után minden nyitási funkciót többször meg kell ismételni, hogy az olaj megfelelően szétterüljön a csúszó felületeken. A vasalatok nehézkes működtetése a vasalat nem megfelelő beállítására utal. Ilyen esetben a vasalatot a lehető legrövidebb időn belül be kell állíttatani megfelelő szakemberrel. A vasalatok beállítási távolsága nagymértékben függ a szerkezet méretétől és a nyitás típusától. A vasalatok megfelelő rögzítését illetve kopását rendszeresen ellenőrizni kell és ha szükséges szakember által fel kell újíttatani vagy ki kell cseréltetni. Azoknál a szerkezeteknél ahol a tok és a szárny egy síkban futnak, a valóságban gyakran előfordul, hogy a szárny és a tok nincsenek tökéletesen egy síkban. Ehhez hasonlóan a látható fugáknál is megengedett szélességbeli eltérés.

Ezek az eltérések akkor megengedettek, ha a hozzájuk tartozó méret és beépítési tűrések, a vasalatok állíthatósága, a hőmérsékletváltozásból adódó torzulások és a működtethetőség a megfelelő szabványok által megadott értékeken belül van. 

8. Után gyárthatóság

A gyártó az után gyártott termékek (pótrendelés, reklamáció) a szín azonosságot nem tudja garantálni.

Egyedi és kifutó vagy megszűnő színek termékek esetén 6 hónapig tud pótrendelést gyártani.

A további rendelést csak helyettesítő termékkel tudja biztosítani.

9. Egyedi szerelések

A szerelési feltételekben meghatározott módoktól és műszaki tartalomtól való eltérés esetén a garancia időpontja módosulhat. Ha a szerződésben külön nincs kikötve, akkor egy év.

A régi tartószerkezetek átfestése egyedi munkának minősül a garancia a festék leválására 1 év, szín fakulása és egyéb felületi egyenletlenség, repedezés, korrózió nem képezik a garancia tárgyát.

A felületkezelést csak megfelelő időjárási viszonyok közt tudjuk végezni, egyéb esetben nem tudunk garanciát biztosítani.

10. Rögzítések

A kerítés és kapu rendszereket a meglévő beton tartókhoz rögzítés tartóssága a beton minőségétől függ. Az általunk használt rögzítő rendszer terhelési táblázata C20/25 minőségű betont ír elő, a megrendelésnél ennek a meglétét feltételezzük.

A tartó falazat nem megfelelő minőségéből adódó költségek a megrendelőt terhelik. Acél tartószerkezet esetén a falvastagságnak megfelelő rögzítő csavart kell használni.

11. Tisztítás, javítás

A lakott területeken a szokásos általános terhelések mellett legalább évente 2x tisztítsuk a szerkezeteket: 

Csak tiszta vízzel, esetleg kevés semleges tisztítószer hozzáadásával, pl. a háztartásban szokványos tisztító szerekkel, puha nem karcoló tisztító ruhával vagy ipari vattával. Az erős dörzsölés nem megengedett. Minden tisztítás után tiszta, hideg vízzel kell elvégezni az öblítést.

Az olajos, zsíros, kormos szennyeződéseket alkohollal vagy isopropyl alkohollal (IPA) illetve szilikon lemosóval lehet eltávolítani. Minden egyéb oldószer ( pl: hígító) használata tilos, és azonnali garanciavesztéssel jár. Ragasztó maradékokat, szilikonkaucsukot, ragasztószalagokat stb. szintén ezen a módon lehet eltávolítani

Az építőipari anyagok( pl: csemperagasztó, glettek, habarcsok, betonszármazékok)  sok esetben erősen lúgos kémhatásúak, így azok a felületre kerülve foltosodást és bevonat károsodást okozhatnak. 

Ne használjon ismeretlen összetevőjű tisztító szereket!  

A színváltozás veszélye miatt használat előtt egy nem látható felületen próbálja ki a tisztító szert!  

A tisztító szereket max. 25 °C hőmérsékeltnél használjuk. Ne használjunk magas nyomású készülékeket ill. gőzborotvát! 

A homlokzati szerkezetek felületi hőmérséklete szintén ne legyen magasabb mint   25 °C! 

A tisztítószerek hatás ideje ne legyen hosszabb mint 1 óra, amennyiben szükséges, 24 óra elteltével a tisztítási folyamatot meg lehet ismételni. 

Amennyiben olyan felületi elváltozást tapasztal ami javítást igényel, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot. 

12. Garancia feltételek

A porfestett termékeink átrozsdásodására illetve esztétikai megfelelőségére 10 év garanciát vállalunk. 

A porbevonatok öregedése miatt kialakuló fényesség és színváltozás normális folyamat, melynek mértéke a felhasznált porfesték adatlapján szereplő értékig megfelelő.

A garancia nem érvényes, ha szándékosan vagy gondatlanságból, vagy a szükséges ápolás elhanyagolása miatt felületi sérülések keletkeztek. Ez különösen vonatkozik a nehezen ill. csak nagy nehézségek árán eltávolítható, makacs szennyeződések esetére. 

A garancia nem érvényes továbbá, ha olyan sérülések ill. működésbeli meghibásodások keletkeztek, melyeket a nem szakszerű beszerelés vagy más építőelemek (pl. vakolás, építőelem süllyedés, növényzet, locsolórendszer ) okoztak.

A garanciális igényeket a végfelhasználó - egyéb kizárások mellett - azonnal, legkésőbb azonban a garanciális tanúsítványban megjelölt határidőn belül érvényesítheti.

A garanciális igényeket írásban kell bejelenteni.

A termék garanciájának feltétele, hogy a Nívókerítés Kft. szerelési és karbantartási irányelvekeit teljes mértékben betartották, különösképpen pedig a beépítés és a szerelés szakszerű módon történt. A színhibás, de tartósan rögzített (lebetonozott) alkatrészeket, elemeket csak átfestéssel tudunk javítani, ezért szín eltérések felléphetnek. 

A beépítési helyszínek miatt különböző mértékű színelváltozások az időjárásnak kitett elemek, profilok (pl. déli oldal) és a védett helyen lévő elemek (pl. északi oldal) között nem képezik a garancia tárgyát.

A felületi garancia alól kivételt képez az alumínium profilokon és vasalatokon a

környezeti behatások miatti korrózió, sófelszórásnak kitett utcában, illetve a nehézipar által szennyezett levegőjű helyen történő beépítése esetén.( ISO12944 szerinti C4 C5i )

Szennyeződés és/vagy nem megfelelő ápolás miatti felületi optikai változásokra nincsen garancia. 

Nívó Kerítés - Tervezze meg kerítését
Tervezze meg kerítését
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés telefonon
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Kerítés - Személyes megtekintés
Személyes megtekintés
Nívó Kerítés - Kerítésválasztó Kisokos
Kisokos letöltése
© 2022. NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!