A kerítés építés kivitelezésének lépései

Ebben a bejegyzésben a kerítés építés kivitelezését tekintjük át. Aki házat épít, az előbb vagy utóbb kerítést is emel. Ha épület még nem is áll a telken, akkor is érdemes ideiglenes kerítést felállítani. A végleges kerítés már nem csak a kert vagy udvar határainak pontos kijelölése miatt fontos, hanem jelentős biztonságtechnikai szerepe is van.

Egy mai, modern kerítésnek nem csak stabilnak kell lennie, hanem stílusosnak is. A kerítés nagyban hozzájárul ingatlanunk arculatához is, hiszen az utcán közlekedők, a hozzánk érkezők először a kerítést látják meg lakókörnyezetünkből. Ugyanez igaz akkor is, ha egy ipari létesítmény körbe kerítéséről van szó. Itt az esztétikai szempontot megelőzi a funkcionalitás, de egy rendezett munkakörnyezet mindig jó benyomást tesz a látogatóra.

A kerítés építés kivitelezése előtt

A kerítés megépítése előtt számos dologban kell döntésre jutni. A rendelkezésre álló anyagi feltételek mentén is kezdhetjük a keresést, ugyanakkor szempont lehet a kerítés anyaga vagy színe. Fontos a stabilitása, felületkezelése vagy az, hogy mennyi idő alatt lehet megépíteni. Bármilyen típus mellett is dönt, a vásárlás és kivitelezés előtt néhány kérdést érdemes tisztázni.

Milyen a körbekerítendő terület talajviszonya? Ha kapu is tartozik hozzá, kiskaput, toló- vagy úszókaput szeretnénk? Rendelkezésére állnak-e információk a helyi rendeletekről, amelyekben rögzítik a kerítésre vonatkozó szabályozásokat? Melyik oldal kerítését, melyik szomszédnak kell felállítania? Lesz-e gyermek, illetve kutya a kertben? Kell-e alapozás, tartókeret? Ha ezekre a kérdésekre már tudja a válaszokat, akkor nem érheti nagy meglepetés a kivitelezés során.

Milyen kerítést válasszunk?

A kerítés piacon talál olyan kerítés megoldásokat, amelyek mind megjelenésükben, mind kivitelezésben nagyfokú szabadságot biztosítanak önnek. Az egyedi színben és méretben gyártott elemek a valós igényeknek megfelelően készülnek el az adott helyszínre. Bár a fa, mint kerítésanyag még mindig igen népszerű, de egyre kedveltebbek a fahatású fém kerítések.

Ezek a kerítéstípusok nem csak az elegáns kivitellel és a gondozásmentes felülettel hódítanak, hanem egyszerű és gyors telepítésükkel is. A kivitelezés egy átlagos családi ház esetében fél napot vesz igénybe. A KLIKK rendszernek köszönhetően az acéllécek gyorsan, fúrás és faragás nélkül rögzíthetők, akár ön is felszerelheti őket. Amennyiben a kivitelezés során mégis segítségre lenne szüksége, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. A helyszíni felméréstől, a gyártáson át a végső kivitelezésig, szakemberek végzik és felügyelik a munkafolyamatokat.

Kerítés kivitelezés

A helyszíni felmérés során teljes képet kaphat leendő kerítéséről. Ha a fémlécekhez tartókeret is szükséges, akkor a már meglévő keretre, illetve könnyített vagy C profilú keretre is felszerelhetők az elemek. A lécek elrendezéséról: vízszintes vagy függőleges tájolást is választhat. Ha nem szeretné, hogy belássanak a kertbe, dönthet a sorolt elrendezés mellett is.

Hézagos elrendezésnél az elemek közötti rések mértékét is ön határozhatja meg. Ennek különösen akkor van jelentősége, ha nem szeretnénk, hogy gyermekünk beszoruljon, vagy kutyánk feje kiférjen a résen. A rögzítési rendszernek köszönhetően, ha a későbbiekben változtatna a lécek hézagolásán, azt is megteheti. A kerítéstervező programunk alkalmazásával pedig ön is elkészítheti a leendő kerítés tervét.

2022.05.25.

nívó gondozásmentes fém kerítés
fém kerítés elemek
gondozásmentes kerítésrendszerek
kerítés
kerítésléc
modern kerítés
fahatású kerítés
klasszikus kerítés
Sütiket és más technológiát használunk a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is. Az Elfogadom gombra kattintással hozzájárulsz mindezekhez. A hozzájárulásod tartalmát a További beállítások gomb alatt állíthatod be. Adatkezelési Nyilatkozat