A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési tájékoztató
Rendben
10 ÉV ALATT SOK MINDEN VÁLTOZIK, DE A NÍVÓ KERÍTÉS NEM!

Blog

2019. december 30.

Miért fontos a minőségi kerítés készítése?

A kerítés elsőre talán nem is tűnik bonyolult dolognak: függőleges lécek sora, néhány ponton rögzítve. Talán ennél nem is kell több egy makett esetében, egy iskolai technika órán, azonban a valóságban nem is olyan egyszerű kerítést készíteni.Bővebben...2019. december 17.

Design kerítés a ház körül

Talán nem merészség kijelenteni, hogy napjainkban bármi beszerezhető - még design kerítés is! Minden területen óriási kínálattal találkozunk, boltok és online áruházak tömkelege kínálja a végtelen mennyiségű és minőségű portékáját. Azt gondolhatnánk, hogy ez a dömping megkönnyíti a vásárlást, pedig a legtöbb esetben pont ez, a mennyiségi paraméter nehezíti meg a döntést. Az egymáshoz hasonló, sablontermékek között nehezen találjuk meg a különleges darabokat.Bővebben...2019. november 21.

Kerítés építésre vonatkozó törvény

A kerítésépítés minden ingatlan- és telektulajdonosnak jól felfogott érdeke. A kerítés egyértelműen elkülöníti a telekrészeket, a kertet vagy udvart az utcától, emellett komoly védelmi funkcióval is bír. Kerítésépítésnél a biztonsági mellett az esztétikus külső is fontos szempont. Szerencsére mára már olyan sokféle megoldás közül választhatunk, amelyekkel nem kell kompromisszumot kötnünk: a kerítés lehet szép, modern, stabil és időtálló egyben. Mielőtt azonban nekilátunk, hogy a tökéletes kerítést felépítsük ingatlanunk köré, érdemes tájékozódni az építés törvényi feltételeiről. Ennek elmulasztása esetén kellemetlen meglepetések is érhetnek minket. A feltételek teljesítésének hiányával nem csak a jogszabályokat sérthetjük meg, hanem hamar elmérgesedhet a viszony a szomszédokkal is.Bővebben...2019. november 5.

A kerítésrendszerekről röviden

Ha kerítést szeretnénk telepíteni, sokféle kivitel létezik: az egyeditől a sablon megoldásokig, számos típusból választhatjuk ki a számunkra megfelelő kerítésrendszert. A kerítés határvonalat képez különböző területek között. Ezek lehetnek szomszédos telkek, ipari létesítmény épületei és udvarai, magánterület, illetve közterület.Bővebben...2019. október 21.

Milyen típusú kerítéselemek közül lehet választani?

Kerítés építésekor számos lehetőség közül választhatunk. A megfelelő kerítéselem kiválasztásánál sok szempontot kell figyelembe vennünk. Nagyban befolyásolhat minket a megfelelő ár-érték arány, a biztonsági funkció vagy éppen az esztétikai funkció. A klasszikus vaskerítéstől, az áthatolhatatlan betonfalon keresztül, a látvány elemnek sem utolsó, gabion határoló is alkalmas lehet udvarunk, kertünk vagy akár ipari létesítményünk körbekerítésére. A világháló, a barkácsboltok, az egyedi megoldásokat gyártó és kínáló cégek kínálata is igen sokrétű. A széles kerítéspalettában valóban csak úgy érdemes nekifogni a keresésnek, ha kiforrott elképzelésünk van arról, hogy mik a döntő tényezők leendő kerítésünk kapcsán.Bővebben...2019. október 5.

A kerítés építés kivitelezésének lépései

Ebben a bejegyzésben a kerítés építés kivitelezését tekintjük át. Aki házat épít, az előbb vagy utóbb kerítést is emel. Ha épület még nem is áll a telken, akkor is érdemes ideiglenes kerítést felállítani. A végleges kerítés már nem csak a kert vagy udvar határainak pontos kijelölése miatt fontos, hanem jelentős biztonságtechnikai szerepe is van.Bővebben...2019. szeptember 25.

Az elemes kerítésről

Nívó - gondozásmentes elemes kerítésEbben a bejegyzésben az elemes kerítést mutatjuk be röviden. Mielőtt a végleges kerítés építésbe belefogunk, számos kérdésben kell döntést hoznunk. Természetesen tudnunk kell azt, hogy milyen anyagi keretek között mozoghatunk. Már ez is nagyban befolyásolhatja a többi fontos tényezőt: a kerítés anyagát, méretét, színét.Bővebben...2019. szeptember 10.

Röviden a különböző kerítés típusokról

Nívó - Egyedi, stílusos, szép kerítésMegépült a házunk, elkezdte működését a telephelyünk, már csak az ideiglenes kerítést kellene lecserélnünk az állandóra. Ha nem elégséges a drótkerítés vagy a csibeháló udvarunk vagy területünk körbekerítésére, ezeken túl is számos kerítés típus közül választhatunk.

Ahhoz azonban, hogy az ideális kerítést megtaláljuk és felépítsük, nem árt, ha végig gondoljuk, hogy milyet szeretnénk. A típus nem csak a kivitelezést, a színt vagy stílust jelöli, hanem azt is, hogy milyen anyagból készüljön leendő kerítésünk. Az anyagválasztás esztétikai szempontból is fontos, de ne feledjük, hogy a kerítésnek komoly védelmi funkciót is be kell töltenie!Bővebben...2019. szeptember 1.

Strapabíró kerítéssel a nyugalomért

Nívó - strapabíró kerítésEgyszer csak elérkezik az idő, amikor házunkat szeretnénk körülhatárolni, és döntenünk kell arról, hogy milyen strapabíró kerítést emeljünk. A végleges kerítés emelés előtt, mindenképpen tájékozódjunk a helyi építésügyi rendeletekről, nehogy a már meglévőnél érjen bennünket kellemetlen meglepetés.Bővebben...2019. augusztus 22.

A kerítés festése, karbantartása

Nívó - Időjárásálló gondozásmentes kerítésMai blogbejegyzésünkben a kerítés festés témakörét járjuk körbe. A szép kert biztosítéka az ápolt és gondozott kerítés. Akár fém, akár fa kerítésünk is van, abban biztosak lehetünk, hogy otthonunk egyik leginkább igénybe vett eleméről van szó.

A kerítés folyamatosan ki van téve az időjárás szeszélyeinek, hóban, fagyban, de nyári hőségben, szélviharban is helyt kell állnia. Megfelelő felületkezelés híján bármilyen tetszetős és stabil szerkezet is kerítésünk, igen hamar az enyészet útjára léphet.Bővebben...2019. július 29.

Határokat szabva – kerítés ötletek

Nívó - Időjárásálló gondozásmentes kerítésA kerítés szerepe mit sem változott az ősidők óta. A kerítés talán már előbb jelen volt az ember életében, mint maga a lakóház. Határt jelöl, birtokon belül tartja az állatokat, körülzárja a kertet, védi a saját területet, elválaszt a szomszédtól. A régi idők fonott kerítései nem pusztán a jószágtartásban segítettek, de védték az udvart a széltől, hótól is. Az idők során a kerítés megtartotta eredeti rendeltetését, de számos funkcióval is bővült. Gondoljunk csak arra, hogy a városokban, utak mentén milyen fontos szempont a kerítések hangelnyelő képessége is. Ma olyan kerítés ötleteket mutatunk be, amik hasznosak lehetnek.Bővebben...2019. július 15.

Fahatású és famintázatú trapézlemezek kontra Nívó kerítés

Fahatású Nívó kerítés elemekKerítésépítésnél két alapvető szempontnak kell érvényesülnie: a biztonságnak és az esztétikumnak. Mai cikkünkben az úgynevezett fahatású vagy famintázatú trapézlemezeket mutatjuk be és azok alternatíváját, a gondozásmentes Nívó acélkerítéseket.Bővebben...
Nívó Kerítés - Tervezze meg kerítését
Tervezze meg kerítését
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés e-mailben
Ajánlatkérés e-mailben
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés telefonon
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Kerítés - Személyes megtekintés
Személyes megtekintés
Nívó Kerítés - Kerítésválasztó Kisokos
Kisokos letöltése
Nívó Kerítés
Telefon:
70/338-4363
Nívó Kerítés
Nívó Kerítés Kft.
© 2019. NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!