A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
10 ÉV ALATT SOK MINDEN VÁLTOZIK, DE A NÍVÓ KERÍTÉS NEM!

Új kerítés építése előtt áll? Adunk pár tippet!

2020.05.05

Új kerítés építése előtt áll? Adunk pár tippet!

Alu 1 1

Milyen anyagból legyen a kerítés?

Nincs is szebb látvány, mint amikor egy szépen karbantartott udvar egy ízléses fakerítéssel van körülhatárolva. A szépségnek azonban ára van: a fakerítés rendszeres karbantartást igényel, ami maximum kétévente teljes lecsiszolást és újrafestést jelent. Ez a művelet fárasztó és időigényes, ha azonban elhanyagoljuk, a kerítésünk előbb-utóbb olyan rossz állapotba kerül, hogy már csak a lécek cseréje jelenti a megoldást. 

Le kellene tehát mondanunk az esztétikus fakerítésről, ha nem tudunk eleget foglalkozni vele? Nem szükséges! A modern technika az építőiparba is begyűrűzött, így ma már lehetőségünk van olyan kerítés építésére is, amely kinézetre megszólalásig hasonlít a fára, azonban időtálló, strapabíró alumíniumból vagy acélból készült. 

Ezeknek a kerítéseknek a legnagyobb előnye, hogy gondozásmentesek, amit ebben az esetben szó szerint kell érteni: vagyis elegendő egyszer felépíteni, utána pedig nem szükséges karbantartani. A Nívó kerítés ellenáll a nyári forróságnak, a téli fagynak, a magas UV-sugárzásnak és a heves viharoknak egyaránt. Külsőre pedig épp olyan ízlésesen néz ki, mint egy frissen festett fakerítés. 

A kerítés építése mellett mire használhatóak még a Nívó kerítéselemek?

Az előbb felsoroltak mellett az alumínium kerítéselemek nagy előnye még, hogy számos más célra is alkalmazhatóak. Engedjük szabadjára a fantáziánkat, és alakítsuk ki úgy a kertünket, ahogy azt megálmodtuk! 

Teraszra: egy meleg nyári napon a legjobb időtöltés a teraszon pihenni egy kényelmes nyugágyban, egy pohár jéghideg ital társaságában. Persze csak akkor, ha gondoskodtunk a megfelelő árnyékolásról! Az alumínium kerítéselemek rombusz profiljuknak köszönhetően teljesen egymásba csúsztathatóak, így még a legforróbb déli órákban is garantált a hűsölés az árnyékban. 

Pergolához: amennyiben szívesen töltjük az időnket a kertben, ám szükségünk van egy kellemes kis zugra a pihenéshez, egy pergola lesz a jó választás. Menedéket ad a tűző nap ellen, és növényekkel befuttatva nagyon esztétikus látványt nyújt. A könnyű szerkezetű alumínium elemek itt is jó szolgálatot tehetnek, hiszen a kerítés építésén kívül tökéletesen használhatóak a faszerkezetek beburkolásához.

IMG 0852Lépcsőkorlátként: amennyiben otthonunk megjelenésében az egységességre törekszünk, és mindenhol ugyanazokat a színeket és formákat szeretnénk alkalmazni, válasszuk az alumínium kerítéselemeket, melyekből - merev szerkezetüknek köszönhetően - kiváló lépcsőkorlát válhat. Ha pedig azt is fontosnak tartjuk, hogy ebbe az összképbe a bejárati ajtó is beletartozzon, akkor érdemes egy, a kerítés árnyalatával harmonizáló, tökéletes biztonságot jelentő, betörésbiztos Nívó biztonsági bejárati ajtót is beszereltetni.

Falburkolatként: manapság egyre nagyobb trend a házak külső falát valamilyen természetes anyaggal, például terméskővel vagy fával burkolni. A fa korábban felsorolt hátrányai azonban itt is érvényesülnek, ezért erre a célra is ajánlott az alumínium elem használata.

Kukatárolóhoz: a szemeteskukák minden háztartás alapvető kellékei, ám az elhelyezésük sokaknak fejtörést okoz. Ha túlságosan szem előtt van, belerondít a kert összképébe, ha pedig hátul elrejtjük, akkor nehezen hozzáférhető. Ennél sokkal praktikusabb megoldás a kerítés építésekor egy kukatároló kialakítása, ahol a szemetes kéznél lesz, ám mégis rejtve marad.

Hogyan lehet Önnek is Nívó kerítése?

Antracit sorolt 2Amennyiben már eldöntötte, hogy Ön is a minőségi acél vagy alumínium kerítés mellett teszi le a voksát, már nincs más hátra, mint a részletek pontosítása. Először is használja kerítéstervezőnket, mellyel a paramétereket megadva virtuálisan láthatja, hogyan fest majd a kész kerítés. Akármelyik alapanyagot is választja, mindkettőnél lehetősége van arra, hogy kiválassza az Önnek megfelelő méretet, illetve színt. 

Az alumínium, illetve acél kerítéselem közti fontos különbség az, hogy míg az előbbi tetszőlegesen vágható, addig az utóbbinál már a megrendelés során is a pontos méreteket kell megadni, ugyanis utólagos vágás, fúrás után korrodálódhat. 

A Nívó kerítés ismérve, hogy a felszerelése egyszerű, hiszen az elemek összeállítása önmetsző csavarok (acélkerítés esetében pluszban műanyag klikk) segítségével történik. Természetesen ha Ön nem szeretne ezzel foglalatoskodni, akkor szakembereink igény esetén házhoz mennek és felszerelik Önnek vadonatúj kerítését. Keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeinken!
Nívó Kerítés - Tervezze meg kerítését
Tervezze meg kerítését
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés telefonon
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Kerítés - Személyes megtekintés
Személyes megtekintés
Nívó Kerítés - Kerítésválasztó Kisokos
Kisokos letöltése
© 2022. NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!