A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
10 ÉV ALATT SOK MINDEN VÁLTOZIK, DE A NÍVÓ KERÍTÉS NEM!

Strapabíró kerítéssel a nyugalomért

2019.09.01

Strapabíró kerítéssel a nyugalomért

Nívó - strapabíró kerítésEgyszer csak elérkezik az idő, amikor házunkat szeretnénk körülhatárolni, és döntenünk kell arról, hogy milyen strapabíró kerítést emeljünk. A végleges kerítés emelés előtt, mindenképpen tájékozódjunk a helyi építésügyi rendeletekről, nehogy a már meglévőnél érjen bennünket kellemetlen meglepetés.

A törvényi szabályozástól eltérhetnek a helyi önkormányzatok rendelkezései, ezért is keressük fel az illetékes építésügyi osztályt. Általánosságban elmondható, hogy a kapu nem nyílhat kifelé az utcára, és a kerítésnek telken belül kell lennie. A kerítés tömörségére, magasságára és más jellemzőire vonatkozóan is eltérőek lehetnek a szabályok.

Legyen kerítés!

A hivatali elvárások mellett javasolt, hogy a szomszédokkal is egyeztessünk az emelendő kerítésről. Nem csak a jószomszédi viszony miatt, hanem azért is, mert érdemes tisztázni, hogy kinek, melyik határoló oldalon feladata a kerítés emelés.

Ha tisztáztunk minden felmerülő kérdést, már csak egy dolgunk marad: kiválasztani a megfelelő kerítést. Azonban jó, ha tudjuk, ez nem is olyan egyszerű. A kerítés elsődleges feladata, hogy elhatárolja és védje ingatlanunkat, mindezt úgy, hogy strapabíró, masszív, de mégis tetszetős legyen.

A kerítés stabilitása kiemelten fontos, hogy sem a bent élőkre, sem a házunk körül sétálókra ne jelentsen veszélyt. Ha gyermekünket kint a kertben is szeretnénk biztonságban tudni, akkor különösen lényeges a kerítés lécezése, minősége és erőssége. Kutyatartóként arra is ügyelnünk kell, hogy házőrzőnk ne ássa ki magát a rosszul alapozott kerítés alatt, vagy a lécek között ne férjen ki a feje.

Strapabíró kerítés

A kerítés választása igényeink és lehetőségeink figyelembevételével történjen. Anyaghasználatban a fa, a vas és a fém kerítések népszerűek. A fakerítés tartós, de ahhoz, hogy ezt az időtállóságot megőrizzük, folyamatosan karban kell tartanunk. Akár évenként is meg kell ismételni a felületkezelést, hogy biztonságos, ép és szép maradjon. Ez időigényes munka és nem spórolhatjuk meg. Ha nem szeretnénk lemondani a fa természetességéről, de karbantartásmentes kerítésmegoldást keresünk, akkor válasszunk fahatású acélkerítést.

A fahatású acélkerítés több színben választható, ráadásul a méretét is megszabhatjuk, milliméter pontosan kerül legyártásra. A minőségi anyaghasználatnak és a különleges felületkezelési technikának köszönhetően a kerítés strapabíró, és sikerrel küzd meg az időjárási viszontagságokkal. Ellenálló a csapadékkal és széllel szemben, és a napsugárzás sem károsítja szerkezetét, nem szívja ki a színét.

A jó kerítés

Ha szép és praktikus kerítést szeretnénk, akkor az alumínium kerítés vonzó alternatíva. Színe választható, maga a profil kétféle szélességben és négy méretben elérhető. Számos felhasználási területen alkalmazható és nem igényel karbantartást.

A fém lécek igény szerint felrakhatók vízszintesen és függőlegesen, illetve hézagos vagy sorolt elrendezésben. Sokan úgy vélik, hogy jobb, ha senki sem lát be a kerítésen, így a potenciális betörők előtt is rejtve maradnak értékeink. Azonban azt se feledjük, hogy ha mégis bejutnak, akkor a szomszédok sem fogják észrevenni, hogy idegenek járnak kertünkben.

Bármilyen anyag, stílus vagy szín mellett is döntünk, gondoljuk végig, hogy mit is várunk el egy jó kerítéstől. Abban biztosak lehetünk, hogy egy gondozásmentes, szerkezetileg erős, küllemében tetszetős kerítéssel a nyugalmunk is garantált lesz. A jó kerítés megvédi értékeinket, és jelentősen hozzájárul otthonunk stílusos megjelenéséhez.
Nívó Kerítés - Tervezze meg kerítését
Tervezze meg kerítését
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés telefonon
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Kerítés - Személyes megtekintés
Személyes megtekintés
Nívó Kerítés - Kerítésválasztó Kisokos
Kisokos letöltése
© 2022. NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!