A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
10 ÉV ALATT SOK MINDEN VÁLTOZIK, DE A NÍVÓ KERÍTÉS NEM!

Röviden a különböző kerítés típusokról

2019.09.10

Röviden a különböző kerítés típusokról

Nívó - Egyedi, stílusos, szép kerítésMegépült a házunk, elkezdte működését a telephelyünk, már csak az ideiglenes kerítést kellene lecserélnünk az állandóra. Ha nem elégséges a drótkerítés vagy a csibeháló udvarunk vagy területünk körbekerítésére, ezeken túl is számos kerítés típus közül választhatunk.

Ahhoz azonban, hogy az ideális kerítést megtaláljuk és felépítsük, nem árt, ha végig gondoljuk, hogy milyet szeretnénk. A típus nem csak a kivitelezést, a színt vagy stílust jelöli, hanem azt is, hogy milyen anyagból készüljön leendő kerítésünk. Az anyagválasztás esztétikai szempontból is fontos, de ne feledjük, hogy a kerítésnek komoly védelmi funkciót is be kell töltenie!

A jó kerítés

Ha egy kertvárosban sétálunk, sokszor nem is a házak homlokzatát, külsejét vesszük először észre, hanem a kerítést. A jó kerítés nem csak szép, hanem masszív és stabil is. Meghatározza lakókörnyezetünk arculatát, és emellett az első védelmi vonalat jelenti a magánterület és a külső világ között. Természetesen a stabilitást és a biztonságot nem csak egy áthatolhatatlan téglafal tudja biztosítani, hanem sokféle anyagból és kialakítás közül tudunk választani.

Nívó - Masszív, stabil kerítésAz anyagok mellett lényeges az is, hogy zárt vagy nyitott kerítést akarunk-e? Szeretnénk, hogy udvarunkra belássanak? Kényelmi szempontból jobb a zárt kialakítású kerítés, hiszen nem látnak be a szomszédok, az utcán járók, így teljes lehet az otthoni nyugalmunk. Biztonsági nézőpontból viszont nem jó választás. Betörés esetén nem olyan csábító egy nyitott, hézagos kerítés, mert látható, ha idegenek mozognak udvarunkon.

Kerítés típusok

A kerítés anyagok tekintetében a már említett tégla mellett közkedvelt a kő, vas, fém, alumínium, illetve beton. A betonkerítés jól felfogja a hangokat, és sima, festett vagy strukturált felülettel is kapható. Időtálló, és nem igényel karbantartást, de valljuk be, nem a legelegánsabb megoldás. A kovácsoltvas kerítések esztétikusak és erősek, de figyelni kell az állagmegóvásra. Népszerűek az olyan paneles kerítések is, mint a lamellás fatábla vagy a táblás, horganyzott kerítés, amit főleg iskolák, parkok, raktárak körül láthatunk. Néhány éve jelentek meg az úgynevezett gabion (kövek dróthálóba töltve) kerítések, amelyek igazi design elemekké váltak. Középületek és családi házak kedvelt térhatárolójaként láthatjuk.

A faléces kerítés töretlen népszerűségnek örvend, de ne feledjük, hogy folyamatos karbantartást igényel. Ha szeretnénk egy modern és stabil kerítést, de nem szeretnénk a karbantartással bajlódni, akkor válasszunk gondozásmentes acélkerítést. Ezzel a típusú kerítéssel nem csak a karbantartásra szánt munkaidőt spóroljuk meg, hanem az ehhez szükséges anyagok árát is.

Egyedi igények, egyedi megoldások

Bármilyen stílusú kerítés mellett is döntünk, a körülhatárolt területhez és azon álló épülethez igazodó, a hozzá leginkább illő és egyben praktikus kerítést válasszunk. Érdemes olyan kerítésben gondolkodnunk, ahol lehetőségünk van széles színskálából kiválasztani a nekünk tetszőt. Egyedi igényeinket szem előtt tartva már az is módunkban áll, hogy egyedi méretben kérjük a kerítéselemek legyártását.

Ezek a típusú kerítések nem csak azért kedvelt megoldások, mert nagy szabadságunk van a méret- és színválasztás terén, hanem mert lakossági és ipari felhasználásra is egyaránt tökéletesen megfelelnek. Telepítésük egyszerű és gyors, szerkezetük időtálló, és a felületkezelésnek köszönhetően ellenállók a szabadtéri hatásokkal szemben.

Honlapunkon lehetősége van a kerítés megtervezésére egy program segítségével, használja bátran!
Nívó Kerítés - Tervezze meg kerítését
Tervezze meg kerítését
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés telefonon
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Kerítés - Személyes megtekintés
Személyes megtekintés
Nívó Kerítés - Kerítésválasztó Kisokos
Kisokos letöltése
© 2022. NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!