A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
10 ÉV ALATT SOK MINDEN VÁLTOZIK, DE A NÍVÓ KERÍTÉS NEM!

Milyen típusú kerítéselemek közül lehet választani?

2019.11.03

Milyen típusú kerítéselemek közül lehet választani?

Kerítés építésekor számos lehetőség közül választhatunk. A megfelelő kerítéselem kiválasztásánál sok szempontot kell figyelembe vennünk. Nagyban befolyásolhat minket a megfelelő ár-érték arány, a biztonsági funkció vagy éppen az esztétikai funkció. A klasszikus vaskerítéstől, az áthatolhatatlan betonfalon keresztül, a látvány elemnek sem utolsó, gabion határoló is alkalmas lehet udvarunk, kertünk vagy akár ipari létesítményünk körbekerítésére. A világháló, a barkácsboltok, az egyedi megoldásokat gyártó és kínáló cégek kínálata is igen sokrétű. A széles kerítéspalettában valóban csak úgy érdemes nekifogni a keresésnek, ha kiforrott elképzelésünk van arról, hogy mik a döntő tényezők leendő kerítésünk kapcsán.

A kiválasztás szempontjai

Döntő szempont lehet a kerítés anyaga. A vas, kő, fa, fém, wpc, beton, alumínium kerítések mind szóba jöhetnek. Szűkítheti lehetőségeinket az is, hogy már meglévő kerítésünket újítjuk fel, vagy teljesen új telepítésről van-e szó. Kell-e alap az építéshez, vagy már meglévő keretrendszerre rögzítjük a kerítéselemeket? Sokan úgy gondolják, hogy a kerítés egyfajta szükséges rossz, hiszen teljesen elzár a külvilágtól. Mégis fontos, hiszen általa jelöljük ki magánterületünket. Mások számára kifejezetten ez az elzártság a vonzó a kerítésben.

Kivitelezési és szállítási szempontból a legegyszerűbb, ha olyan kerítést választunk, mely elemekből áll. Az elemes kerítések között is sokféle típust találunk: nagyobb táblás darabok, hagyományos léces elemek, panelek, hálós, drótos megoldás. A felsorolást sokáig lehetne folytatni, hiszen tényleg minden terepviszonyra, költségvetésre és stílusra találhatunk megfelelő kerítés megoldást.

Egyedi kerítéselemek

A fentiekből is kitűnik, hogy a sablon kerítéselemek terén bőséges a kínálat. Azonban, ha fontos számunkra, hogy egyéni elképzeléseink és valós igényeink is megvalósuljanak kerítésünk megépítésénél, úgy erre is lehetőségünk van. Az acél kerítés 3 méterig, milliméter pontossággal kérhető, és számos szín közül választhatunk. Ha a fa természetességét helyezzük előtérbe, akkor valósághű, fa mintázattal is kérhetjük a kerítéselemeket.

A tartósság nem csak a minőségi szerkezetnek köszönhető, hanem a különleges felületkezelésnek is. Az acélkerítés ellenálló a nedvességgel és a hőingadozással szemben, és emellett a káros UV-sugarakkal is sikerrel birkózik meg. Akinek már volt fakerítése, az pontosan tudja, hogy időjárástól függően, akár évente is fel kell újítani. Ha azt szeretné, hogy hosszú ideig stabil és szép kerítése maradjon, ezt a munkát, egy fa kerítésnél nem spórolhatja el. A fahatású acél kerítéssel elbúcsúzhatunk a folyamatos karbantartástól, hiszen ezek a fémlécek teljesen gondozásmentesek.

Elemes kerítés elrendezése

Amennyiben egy ilyen típusú, a megrendelő igényeihez igazodó, rugalmas kerítésrendszert választunk, elvárhatjuk, hogy a megjelenéséről is mi döntsünk. A választható szín és méret mellett dönthetünk az elemek elrendezéséről is. Vízszintes és függőleges, illetve sorolt vagy hézagos felszerelést is választhatunk.

Legyen beláthatatlan, és zárjon ki minden zavaró tényezőt? A sorolt kerítés elemek megoldják. Ha házi kedvenc van a kertben vagy kisgyerek él a családban, érdemes a hézagok méretét átgondolni, nehogy a résen kiférjen a kutya vagy gyermek feje. Az acél lécek már meglévő vagy a gyártó keretrendszerére is felrakhatók, ráadásul fúrás, faragás nélkül rögzíthetők.

Tekintse meg kínálatunkat, és válasszon az igényeinek megfelelő kerítést!
Nívó Kerítés - Tervezze meg kerítését
Tervezze meg kerítését
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés telefonon
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Kerítés - Személyes megtekintés
Személyes megtekintés
Nívó Kerítés - Kerítésválasztó Kisokos
Kisokos letöltése
© 2022. NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!