A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
10 ÉV ALATT SOK MINDEN VÁLTOZIK, DE A NÍVÓ KERÍTÉS NEM!

Miért fontos a minőségi kerítés készítése?

2020.12.30

Miért fontos a minőségi kerítés készítése?

A kerítés elsőre talán nem is tűnik bonyolult dolognak: függőleges lécek sora, néhány ponton rögzítve. Talán ennél nem is kell több egy makett esetében, egy iskolai technika órán, azonban a valóságban nem is olyan egyszerű kerítést készíteni.

Mielőtt nekilátnánk, el kell döntenünk, hogy milyen kerítést szeretnénk. Anyag, felületkezelés, stílus, ár - mind-mind befolyásolja döntésünket, ahogy a szerelés gyorsasága és a kivitelezés minősége is. Egy faragott kövekből épült határoló időigényes szakmunka, míg egy léckerítést akár magunk is felhúzhatunk a telek köré. Az sem mindegy, hogy mit kerítünk körbe: ipari területet, családi házat vagy éppen játszóteret? Minden területre más megoldás a javasolt. De mielőtt belefognánk a kerítés kiválasztásába és építésébe, érdemes az építési szabályokról is tájékozódni.

Teendők kerítés készítése előtt

Bár a kerítéshez nem szükséges építési engedély, települési szinten külön szabály vonatkozhat a kivitelezésre. Gondoljuk azt is végig, hogy a kerítés milyen hatással lesz a környezetre, kertünkre, illik-e az utcaképbe, stílusában passzol-e a házhoz. Kerítés készítés előtt nem kötelező, de ajánlott a szomszédokkal is beszélni. Jelezzük, hogy építkezés lesz nálunk, és így egy esetleges későbbi telekhatár vitának is elejét vehetjük.

A kerítésnél lényeges, hogy milyen erős. A kigondolt kerítésünk ellenálló a széllel szemben, a gyerekek nem tudnak átmászni rajta, a kutya feje nem fér ki a réseken? Ebből is egyértelműen kitűnik, hogy a kerítés készítése igen összetett munkafolyamat. A precizitás és a stabilitás egy kerítés esetében kiemelten fontos: az utca és a kert, udvar felé is biztonságosnak kell lennie. Ha már rendelkezünk némi gyakorlattal, akkor mi is belevághatunk a kerítés építésébe, de a legjobb, ha ezt profikra bízzuk.

Fahatású acél kerítés

Kerítésünk épülhet drótból, betonból, kőből, vasból, de számos esetben a sövény is elegendő. A leggyakoribb kerítésanyag a fa és a léces kivitel. Bár kedveltek a belátást gátló fapanelek, lamellás elemek, a faléces kerítés nem veszít népszerűségéből. A fa természetességével semmi sem veszi fel a versenyt, viszont ennek a különleges hatásnak ára van.

Ha fa kerítés építése mellett döntünk, akkor számolnunk kell a folyamatos karbantartással. Az akár évenkénti felületkezelést, javítást nem kerülhetjük el, ami valljuk be, nem csak időigényes, hanem költséges is. Létezik azonban egy olyan kerítés, amely a felállítás után nem igényel gondozást, és sok-sok év elteltével is megőrzi eredeti állapotát. Ráadásul ez a fémkerítés olyan felülettel is kérhető, amely a megtévesztésig hasonlít a fa textúrájához.

Kerítés építés könnyedén

A gondozásmentes fémkerítés telepítése gyors és egyszerű. Már meglévő keretre is felrakhatjuk a léceket, amelyek egyedi méretben és színben rendelhetők. A fa színezés mellett, egyszínű és antik színek közül is választhatunk és a fémlécek mindkét oldalukon színezést kapnak.

Az elegáns megjelenés mellett, a stabil és tartós elemek biztos határt jelentenek a magánterület és a szomszédos területek között. Az elemek felülete ellenálló a nedvességgel és napsugárzással szemben. A fémlécek vízszintes és függőleges, illetve sorolt vagy résre hagyott elrendezésben is rögzíthetők. Az egyedi fémkerítés építése végtelenül egyszerű, telepítése gyors, eleganciája és szerkezete időtálló. Jó választás, ha kerítésünk építésekor a kortalan szépséget és a biztonságot ötvöznénk.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen minket bizalommal!
Nívó Kerítés - Tervezze meg kerítését
Tervezze meg kerítését
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés telefonon
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Kerítés - Személyes megtekintés
Személyes megtekintés
Nívó Kerítés - Kerítésválasztó Kisokos
Kisokos letöltése
© 2022. NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!