A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
10 ÉV ALATT SOK MINDEN VÁLTOZIK, DE A NÍVÓ KERÍTÉS NEM!

Melyik a legjobb kerítésléc?

2020.08.03

Melyik a legjobb kerítésléc?

Egy új kerítés telepítése mindig nagy dilemma, hiszen egy hosszú távú és meglehetősen költséges beruházásról van szó, érdemes tehát mindent alaposan megtervezni. Bár ma már rengeteg különböző típusú kerítés létezik, azonban még mindig a kerítéslécekből készült változat az egyik legközkedveltebb. Ez nem is meglepő, hiszen itt szabad kezet kapunk a lécek elhelyezését illetően - lehetnek közöttük kisebb vagy nagyobb hézagok, illetve készíthető függőleges vagy vízszintes elrendezésben is. 

A fából készült kerítésléc jellemzői

A fakerítés még napjainkban is nagyon népszerűnek számít, hiszen egy természetes anyagról van szó, mely a legtöbb stílusú házhoz jól illeszkedik. A lécek készülhetnek például fenyőből vagy akácból, és a felszerelés után valóban nagyon mutatós lesz a végeredmény - egy ideig. A fa ugyanis nem túl strapabíró alapanyag, az időjárási viszontagságok bizony nem kímélik a kerítésléceket. 

A festék elkezd repedezni, leperegni, a lécek pedig korhadásnak indulhatnak. Mit tehet a tulajdonos? Nos, mivel ezt a folyamatot sem megelőzni, sem kivédeni nem lehet, csupán annyit, hogy 1-2 évente rászánja az időt a kerítése karbantartására. Mit jelent ez pontosan? Fakerítés esetében azt, hogy a léceket jó alaposan le kell csiszolni, majd alapozóval és felületkezelővel átkenni, végül újból színre festeni. 

Kisebb udvaroknál ez még nem hangzik nagy feladatnak, ám egy hatalmas telken, amit akár több száz méter hosszú kerítés határol, már igencsak időigényes és fárasztó munka. Ráadásul akármilyen jól is dolgozunk, akkor sem kerüljük el, hogy rendszeresen meg kelljen ismételnünk a folyamatot. Szerencsére ma már léteznek olyan innovatív megoldások is, amelyekkel gondozás nélkül sem kell lemondanunk a szép kerítésről.

Mit tud egy acélból készült kerítésléc?

A Nívó acél kerítéselemek legfontosabb jellemzője, hogy nem igényelnek semmiféle utólagos karbantartást. Azaz nem tesz kárt bennük az időjárás, és nem kell sem csiszolni, sem festeni - mindössze annyi munkánk lesz vele, hogy időnként kicsit letisztítjuk róluk a port. Mégsem keltenek olyan hatást, mintha egy ipari létesítményt határolnának körbe, ugyanis élethű famintázattal is kérhetőek, ezáltal a megszólalásig hasonlítanak majd a fa kerítéslécekre.

Az acél meglehetősen tartós és időtálló anyag, ezért a kerítéselemek nem repedeznek vagy vetemednek, és nem tesz kárt bennük az időjárás sem. Ráadásul a felszerelésük szinte gyerekjáték, köszönhetően a “KLIKK” szerelési technikának: a műanyag rögzítőket csak be kell illeszteni a léc hátuljába, majd felfogatni a keretre, és már kész is. A léceket ráadásul tetszőleges távolságban helyezhetjük el egymástól, illetve választhatjuk a függőleges és a vízszintes elrendezést is. 

Ha valaki az utcáról látja kerítésünket, az teljesen abban a hitben lesz majd, hogy valódi fából készült, a hajlított C-profil ugyanis csak hátulról látható. Arra azonban ügyeljünk, hogy az acél kerítésléceket tilos utólag elvágni, ugyanis ha a felületkezelés megsérül, az elem rozsdásodni fog. 

Milyen előnyei vannak az alumínium kerítéselemeknek?

nivo 20200622 ND89330 s

Az acél mellett alumíniumból is gyártunk kerítésléceket, mely szintén egy korszerűbb és innovatívabb megoldás, mint az igazi fa. A színválasztékban természetesen itt is található faminta, hogy tökéletes legyen az illúzió. 

Az alumínium elemek sajátossága a rombusz profil, melynek köszönhetően a lécek teljesen egymásra csúsztathatóak, ezáltal belátásmentes elrendezés is lehetséges. A zárt forma előnye, hogy a kerítés nem csak elölről, az utca felől, hanem bentről az udvarból nézve is teljesen úgy fest majd, mintha valódi falécekből állna, viszont a karbantartásra itt sem lesz gondunk.

Az elemeket szintén felszerelhetjük vízszintesen vagy függőlegesen, illetve hézagosan vagy zártan. Ráadásul itt nem kell tartanunk a korrodálástól, tehát a kerítéslécek szabadon darabolhatóak. Hogy ez miért előnyös? Mert így nem csak kerítés készülhet belőlük, hanem akár terasz- vagy lépcsőkorlát, pergola, falburkolat vagy kukatároló is. Ha pedig egy efféle egységes megjelenést szeretnénk kialakítani otthonunkban, akkor fontoljuk meg egy, a kerítés színéhez passzoló biztonsági bejárati ajtó beszereltetését is.

A címben feltett kérdésre tehát nem adható egyértelmű válasz, hiszen egységesen nem létezik olyan, hogy “legjobb kerítésléc”. Mindenkinek az egyéni ízlése és a lehetőségei döntik el, hogy számára mi a legideálisabb megoldás, ha azonban ismerjük az egyes opciók előnyeit és hátrányait, akkor máris könnyebb a döntés. Ha még többet szeretne megtudni a Nívó Kerítésekről, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, és minden kérdésére készséggel válaszolunk!
Nívó Kerítés - Tervezze meg kerítését
Tervezze meg kerítését
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés telefonon
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Kerítés - Személyes megtekintés
Személyes megtekintés
Nívó Kerítés - Kerítésválasztó Kisokos
Kisokos letöltése
© 2022. NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!