A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
10 ÉV ALATT SOK MINDEN VÁLTOZIK, DE A NÍVÓ KERÍTÉS NEM!

Kerítésépítés Budapesten - hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

2020.06.24

Kerítésépítés Budapesten - hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

IMG 5486 2

Bár a főváros polgárainak jelentős része él lakótelepen, azonban nem elhanyagolható azoknak a száma sem, akik egy-egy csendes, családi házas vidéken töltik mindennapjaikat. Nekik nem csak a lakásuk falain belüli területre kell gondot viselniük, hanem a kertre is. Szerencsére ma már nem okoz különösebb problémát egy kerítés építése Budapesten, hiszen erre szakosodott cég annyi van, mint égen a csillag. Ám pont ebben rejlik a dolog nehézsége is: hogyan döntsük el, hogy végül melyiket bízzuk meg a munkával? 

Az első lépések

Először is azt döntsük el, hogy milyen típusú kerítést szeretnénk, ugyanis így máris alaposan leszűkíthetjük a kört. Járjunk utána, hogy az adott kerületben van-e valamilyen helyi építési előírás a kerítésekkel kapcsolatban, vagy szimplán a hatályos kormányrendelet a mérvadó. Ezután mérlegeljük a tartósságot, a praktikumot és az esztétikumot, és próbáljunk meghatározni egy adott típust. 

Anyaghasználat szempontjából a kerítés lehet fa, fém, kő, tégla, beton, műanyag vagy ezek kombinációja. Léteznek olyan kerítések, amelyek ugyan kijelölik a telekhatárt, ám teljesen át lehet rajtuk látni, illetve olyan tömör megoldások is, amik teljesen elszigetelik a kertet az utcától. A kivitelezést tekintve is lehetnek különbségek: egyes kerítéseket csak szakemberek tudnak felépíteni a megfelelő eszközökkel, míg másokat akár mi magunk, házilag is könnyedén telepíthetünk. 

A fakerítés több szempontból is telitalálatnak számít: valamennyit takar, de mégsem olyan rideg, mint egy tömör betonfal, természetessége révén esztétikus, és aki valamennyire járatos a barkácsolásban, az fel is tudja szerelni a léceket. Van viszont egy hatalmas hátránya is: időtállóság tekintetében bizony nem a legjobb konstrukció. A fa érzékeny anyag, megsínyli a sok csapadékot, az UV-sugárzást, a téli fagyokat és a nyári hőséget. Akik fakerítést építenek, azoknak számolniuk kell azzal, hogy nem ússzák meg az 1-2 évente szükséges csiszolást és festést. 

Szerencsére manapság léteznek már olyan innovatív megoldások is, amik egyesítik a fa esztétikusságát és a fém tartósságát: ez a Nívó Kerítés!

IMG 5222 rgb 2

Kerítésépítés Budapesten és Pest megyében, egyedi igények szerint

A Nívó acél- és alumínium kerítéselemek ránézésre ugyan megszólalásig hasonlítanak a fára, azonban a lécek fémből készültek, speciális, gondozásmentes technológiával. Azaz nem szükséges sem csiszolni, sem festeni, a bevonat ugyanis ellenáll a napsugárzásnak, a csapadéknak és a viharoknak, nem fakul és nem vetemedik. 

Az elemek számos színárnyalatban rendelhetőek, melyek között találhatóak élethű, famintás változatok is, amelyeken még az erezet is látható. 

Az acél- és alumínium elemek közötti legfontosabb különbség, hogy míg az előbbi hajlított C-profillal, addig az utóbbi teljesen zárt formával rendelkezik, vagyis még hátulról is könnyedén összetéveszthető a falécekkel. Az acél felszerelése rendkívül egyszerű a műanyag KLIKK-nek köszönhetően, az alumínium viszont utólag is tetszés szerinti hosszúságúra vágható. Emellett nem csak kerítésnek alkalmas, hanem készülhet belőle akár terasz- vagy lépcsőkorlát, kukatároló, pergola és falburkolat is. 

Ha pedig szeretnénk kihozni a lehetőségeinkből a maximumot, és az egységességre törekszünk, akkor választhatunk egy színben harmonizáló Nívó Biztonsági Ajtót is, amely szintén strapabíró és időtálló.

Bár csapatunk elsősorban a kerítés építést Budapesten és Pest megyében vállalja, azonban előzetes egyeztetés után természetesen vidéki kivitelezés is lehetséges. 

A Nívó Kerítés már sokaknál bizonyított

Akik kerítés építésén gondolkodnak, azok általában vagy az ismerőseik körében kérdezősködnek, vagy az interneten böngésznek, hogy megtalálják azt a céget, akivel majd végül megállapodnak. A kínálat hatalmas, a döntés pedig nem könnyű. Ha már tudja, hogy milyen típusú kerítést szeretne, akkor keresse fel a szóba jöhető vállalatok weboldalait, és tekintse meg eddigi munkáikat. 

A Nívó Kerítések immár sok elégedett ügyfelünk udvarát díszítik, akik a legkülönfélébb kérésekkel fordultak ügyintézőinkhez. Számunkra azonban nem okoz gondot sem a vízszintes, sem a függőleges elrendezés, illetve a hézagolt vagy a zárt elhelyezés sem. A színárnyalatok tekintetében is rugalmasak vagyunk, akár egyedi megoldásokkal is bátran kereshet minket.

Bár rengeteg cég vállal kerítésépítést Budapesten, azonban bízunk benne, hogy fahatású, gondozásmentes és ízléses kerítéseink az Ön tetszését is elnyerik. Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy kérjen ingyenes árajánlatot az űrlap segítségével, és kollégáink minden felmerülő kérdésére készséggel válaszolnak!
Nívó Kerítés - Tervezze meg kerítését
Tervezze meg kerítését
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés telefonon
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Kerítés - Személyes megtekintés
Személyes megtekintés
Nívó Kerítés - Kerítésválasztó Kisokos
Kisokos letöltése
© 2022. NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!