A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
10 ÉV ALATT SOK MINDEN VÁLTOZIK, DE A NÍVÓ KERÍTÉS NEM!

Kerítésépítés, a nagy dilemma

2020.07.22

Kerítésépítés, a nagy dilemma

nivo 20200622 ND89585 s

Egy új ház építése, vagy a régi felújítása olyan sok teendővel jár, hogy sokszor már azt sem tudjuk, hol áll a fejünk, a munkálatoknak pedig még igencsak messze van a vége. Ráadásul nem csak magával az épülettel kapcsolatos teendőkre kell gondot viselnünk, hanem ott van például a kerítésépítés problémája is. Az udvarunk nyújtotta privát szférát ugyanis csak akkor tudjuk tökéletesen kihasználni, ha egyértelműen mindenki tudtára adjuk, hogy hol ér véget az utca, és hol kezdődik a magánterület, ahol a hívatlan látogatóknak semmi keresnivalójuk.

Milyen kerítést válasszunk?

Ez az első, és a legfontosabb kérdés, melyben dűlőre kell jutnunk. Szerencsére ma már rengetegféle anyagú és stílusú kerítés közül tudunk válogatni, azonban ez a dolog hátulütője is: könnyű elveszni a lehetőségek tengerében. Hogy megkönnyítsük a dolgunkat, írjunk egy listát a legfontosabb szempontok mentén. Tegyük fel magunknak az alábbi kérdéseket:

  • Mennyire szeretnénk eltakarni az udvarunkat az utcai járókelők elől?
  • Mi magunk akarjuk megépíteni a kerítést, vagy inkább szakemberre bízzuk?
  • Milyen anyagú és stílusú kerítés illik a legjobban a házunkhoz?
  • Tudunk-e elegendő időt fordítani a kerítés karbantartására?
  • Mennyi a kerítésre szánt anyagi keretünk?
  • Mennyire sürgős, hogy elkészüljön a kerítés?

Egy ilyen nagyobb horderejű döntés előtt természetesen kérjük ki a család többi tagjának a véleményét is. Hiszen a kerítés hosszú évekig őrzi majd telkünk biztonságát, ezért lényeges, hogy olyan megoldást válasszunk a kerítésépítés során, amely mindenkinek tetszik. 

Persze az sem mindegy, hogy mennyi időbe telik, mire elkészül, illetve mi magunk is meg tudjuk-e oldani a kivitelezést, vagy mindenképpen szakemberre van szükség. Valamint a kerítés “utóéletéről” sem szabad megfeledkeznünk: azaz olyan típust választunk, amelyet rendszeresen karban kell tartani, vagy inkább a gondozásmentesség mellett tesszük le a voksunkat.

A tervezés következő fázisa

Amennyiben a listánk alapján már körvonalazódik, hogy milyen lesz az ideális kerítés, akkor ideje körülnézni a piacon. Nagy szükségünk lesz a képzelőerőnkre, hiszen most még csak a fantáziánkban láthatjuk, hogy hogyan fest majd a kész kerítés. Azonban az olyan innovatív fejlesztések, mint például a virtuális kerítéstervező, segítenek abban, hogy valósághű formában láthassuk a végeredményt. 

A választott alapanyagnak döntő szerepe lesz a kerítésépítés idejének kikalkulásása során. Ha kész panelekből szeretnénk összeállítani kerítésünket, akkor a kivitelezés ugyan sokkal kevesebb időt vesz igénybe, viszont nincs annyi lehetőségünk az  ízlésünkre formálásra. Ha teljesen személyre szabott megoldást szeretnénk, akkor készíttethetünk például kovácsoltvas kerítést, amely egyedi mintákkal is legyártatható, ám emiatt az ára is igencsak borsos. 

A téglából, vagy terméskőből készült tömör kerítések rendkívül ellenállóak, és teljes takarást biztosítanak, azonban a felépítésük hosszú idő, és egy komplett kőművesbrigád szükséges hozzá. 

A fa kerítések pedig viszonylag egyszerűen felépíthetőek, és nagyon esztétikus látványt nyújtanak - viszont rendszeresen karban kell tartani őket, a fa ugyanis rosszul viseli az időjárás viszontagságait. Erre a problémára kínálnak tökéletes megoldást az acél- és alumínium kerítéselemek, melyek kinézetre ugyan megtévesztésig hasonlítanak a falécekre, ám sokkal ellenállóbbak náluk. 

A Nívó Kerítéseket nem kell csiszolni, vagy újrafesteni, amint a kerítésépítés lezajlott, nincs más dolgunk, mint néha egy kis mosószeres vízzel megtisztítani a léceket a portól, és a kerítés még évek múlva is pontosan úgy fest majd, mint a felállítása napján.

nivo 20200622 ND89330 s

Kerítésépítés kompromisszumok nélkül

A fahatású fémkerítésekben az a nagyszerű, hogy teljesen a saját ízlésünkre szabhatjuk őket. A 20 féle színárnyalat közül biztosan megtaláljuk a nekünk leginkább tetszőt, ráadásul az elrendezést tekintve is számos lehetőségünk akad: választhatjuk a hézagolt, illetve a teljesen zárt elrendezést, akár vízszintes, akár függőleges kivitelben.

A tervezés során azonban azt is érdemes figyelembe venni, hogy az összkép mennyire lesz majd egységes: ha például a kerítésünkhöz színben passzoló biztonsági bejárati ajtót választunk, azzal nem csak betörésmentessé, hanem ízlésessé is tehetjük otthonunkat. 

A Nívó Kerítések további előnye, hogy a lécek rendkívül egyszerűen felszerelhetőek. Ha van egy kis gyakorlatunk a barkácsolásban, akkor valószínűleg minden gond nélkül meg tudjuk oldani a kerítésépítést. Ám ha mégis segítségre lenne szükségünk, akkor a kapcsolatfelvétel során természetesen kérhetjük azt is, hogy a szakemberek végezzék el helyettünk a munkát. 
Nívó Kerítés - Tervezze meg kerítését
Tervezze meg kerítését
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés telefonon
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Kerítés - Személyes megtekintés
Személyes megtekintés
Nívó Kerítés - Kerítésválasztó Kisokos
Kisokos letöltése
© 2022. NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!