A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
10 ÉV ALATT SOK MINDEN VÁLTOZIK, DE A NÍVÓ KERÍTÉS NEM!

Határokat szabva – kerítés ötletek

2019.06.29

Határokat szabva – kerítés ötletek

Nívó - Időjárásálló gondozásmentes kerítésA kerítés szerepe mit sem változott az ősidők óta. A kerítés talán már előbb jelen volt az ember életében, mint maga a lakóház. Határt jelöl, birtokon belül tartja az állatokat, körülzárja a kertet, védi a saját területet, elválaszt a szomszédtól. A régi idők fonott kerítései nem pusztán a jószágtartásban segítettek, de védték az udvart a széltől, hótól is. Az idők során a kerítés megtartotta eredeti rendeltetését, de számos funkcióval is bővült. Gondoljunk csak arra, hogy a városokban, utak mentén milyen fontos szempont a kerítések hangelnyelő képessége is. Ma olyan kerítés ötleteket mutatunk be, amik hasznosak lehetnek.

Küllem és anyag

Az évszázadok során a fonott kerítéstől, a kőből emelt falakon át, a drótkerítésen keresztül, a hangszigetelő megoldásokig jelentős fejlődésen ment át a kerítés. Nem csak a funkciók növekedése, de a kivitelezési módok, ötletek, az anyaghasználat és a divat is mind-mind folyamatosan befolyásolja a kerítésről alkotott képünket.

Legyen szó egy vidéki tanyáról vagy városi családi házról, a körbevett terület karaktere mindig meghatározó. Számos helyen az épített környezetre fokozottan érvényes szabályozások vonatkoznak. Például maga a település is előírhatja, hogy területén milyen arculatnak kell érvényesülnie.

Általában elmondható, hogy a kerítésnek telken belül kell épülnie, és a kapu nem nyílhat az utcára. Az anyaghasználat tekintetében többek között kőből, téglából, fából, betonból, üvegből és acélból készülhet kerítés. Számos ötletes megoldással találkozhatunk a kerítések világában, de a biztonság és esztétikum ötvözését nem mindig könnyű elérni.

A természetesség jegyében

Az egyik legnépszerűbb kerítésanyag a fa. A fából készült kerítés természetességet sugároz és egyszerűen szép, de állandó gondozást igényel. Kültéri alkalmazásánál folyamatos környezeti hatásoknak van kitéve. Az eső, a hő, a napfény mind roncsolja és kikezdi a fa szerkezetét, ezért akár évente is szükség lehet karbantartásra. Ennek nem csak esztétikai okai vannak: egy szerkezetében gyenge kerítés a védelmi funkciót sem tudja ellátni.

Ezért érdemes olyan megoldást keresnünk, ami egyfelől vizuálisan is megnyerő, másfelől viszont erős határt jelent a benti és kinti világ között. Ha nem szeretnénk lemondani a fa természetességéről, de a karbantartással sem akarunk bajlódni, akkor a fahatású acélkerítés jó választás lehet.

Kerítés ötletek, tippek

Ha acélkerítésben gondolkodunk érdemes átgondolni a következőket. Szakembert találni egyre időigényesebb, ahogy a kerítés gondozása is sok időt vesz el. Szerencsére már találunk olyan kivitelezési módot, amellyel saját magunk is boldogulunk. Szeretnénk-e, hogy belássanak a kertbe, udvarba, vagy teljesen zárt határolót szeretnénk?

Ilyenkor választhatunk a sorolt és hézagos, illetve vízszintes vagy függőleges elrendezés között. Vegyük figyelembe az utcaképet, a környezetet, és ennek megfelelően döntsünk a szín és mintázat felől. Számos esetben egyedi méretezést igényel a kerítés, de szerencsére ebben is van bőven mozgástér. Akár klasszikus, akár ötletes, modern kerítésre vágyunk, biztosan megtaláljuk a kedvünkre való megoldást!
Nívó Kerítés - Tervezze meg kerítését
Tervezze meg kerítését
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés telefonon
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Kerítés - Személyes megtekintés
Személyes megtekintés
Nívó Kerítés - Kerítésválasztó Kisokos
Kisokos letöltése
© 2022. NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!