A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
10 ÉV ALATT SOK MINDEN VÁLTOZIK, DE A NÍVÓ KERÍTÉS NEM!

Fa kerítéspanel kontra Nívó Kerítés

2020.06.05

Fa kerítéspanel kontra Nívó Kerítés

DSC 3388

Egy családi ház esetén nem csak a belső elrendezésre és kialakításra kell nagy figyelmet fordítani, hanem az épületet körülvevő udvarra is. A telekhatár egyértelmű kijelölésére a legjobb módszer a kerítés, melynél több lehetőségből is választhatunk: készülhet előregyártott fa kerítéspanelekből, falécekből, fémből, kovácsoltvasból, téglából vagy kőből. Érdemes azonban alaposan megfontolni a döntést, hiszen egy kerítést hosszú évekig díszíti majd udvarunkat, így legjobb, ha olyat választunk, ami egyben praktikus és esztétikus is.

Ne csak tartós legyen, hanem szép is!

A fakerítésekkel az a legnagyobb gond, hogy rendszeres karbantartást igényelnek, hiszen a faléceket 1-2 évente teljesen le kell csiszolni, majd újrafesteni. Sokaknak azonban nincs kedve és türelme rendszeresen ehhez a procedúrához, így elvből letesznek a fakerítésről.

A téglából és a kőből készült kerítés bár igen masszív, viszont teljes egészében elszigeteli az udvart a külvilágtól, amit sokan már túlzásnak tartanak, mert úgy érzik, mintha egy erődbe lennének bezárva. 

A kovácsoltvas kerítések nagyon mutatósak, viszont egy minőségi munka meglehetősen drága, ráadásul rozsdásodásra hajlamos, így szintén karbantartás igényel.

A fa kerítéspaneleket előre meghatározott méretben, úgynevezett “táblákban” gyártják. Természetesen ezekből is lehetőségünk van többféle színben, méretben és típusban vásárolni. Léteznek olyanok, amelyeknél a lécek hézagosan vannak elrendezve, ám egyre népszerűbbek az úgynevezett “lamellás” fa kerítéspanelek, amelyek árnyékolásra is alkalmasak, és teljesen belátásmentesek.

Előnyük, hogy képesek teljes egészében eltakarni az udvart a kíváncsi szemek elől, illetve akár növényekkel is be lehet futtatni őket. Hátrányuk, hogy - lévén fából készültek - ugyancsak igénylik a rendszeres karbantartást. Ha ezt a megoldást választjuk, szintén nem fogjuk megúszni az évenkénti csiszolást, újrafestést, ami a lamellás elemek nagy felülete miatt meglehetősen hosszadalmas és fárasztó munka. 

Ráadásul mivel előre gyártott elemekről beszélünk, ezért kevésbé személyre szabható, így bizony könnyen előfordulhat, hogy egy nap arra eszmélünk fel, hogy a szomszédunk kertjét is ugyanilyen kerítés határolja. Milyen kerítést építtesen tehát, ha olyan megoldást keres, amely tartós, praktikus, egyedi és egyben mutatós is?

Urom SzederSzamoca 008b 

Fa kerítéspanel helyett válassza a Nívó Kerítést!

A Nívó acél- és alumínium kerítéselemei a fa kerítéspanelekkel ellentétben egyedi igények szerint is kialakíthatóak, és esetükben a karbantartásra sem kell időt és energiát fordítanunk. Ezek az elemek gondozásmentesek, azaz nincs szükség festésre, csiszolásra, felújításra. A Nívó Kerítés ellenáll a csapadéknak, az UV-sugárzásnak, a heves viharoknak és a kemény fagyoknak egyaránt. 

Külsőre viszont épp úgy néz ki, mintha igazi fából lenne, hiszen élethű fahatású mintával is rendelhető. Hogy biztosan megtalálja az Ön igényeinek leginkább megfelelő megoldást, két különféle anyagból is építtethet Nívó Kerítést: alumíniumból, illetve acélból. 

Mindkét típusra igaz, hogy időtálló, és nem igényel karbantartást, illetve, hogy több mint 20-féle szín közül választhat. Akad azonban egy-két lényeges különbség:

  • Az alumínium kerítéselem teljesen zárt profillal rendelkezik, ezért a megszólalásig hasonlít az igazi falécre. Az acél elem C-profilja hátul nyitott.
  • Az alumínium elemek utólag is tetszőleges hosszra szabhatóak, az acélt viszont tilos elvágni, hiszen akkor korrodálni fog.
  • Az acél kerítéselemek felrögzítése rendkívül egyszerű, köszönhetően az önmetsző csavarral ellátott műanyag klikknek, melynek a segítségével a kerítés külső oldalán nem lesznek látható csavarok.
  • Az acélelemek kerítéshez és teraszhoz alkalmasak, míg az alumíniumból ezeken felül készülhet lépcsőkorlát, falburkolat, pergola és kukatároló is.

Bármelyik típusú kerítéselemet is választja, az elrendezést illetően több lehetősége is lesz: a lécek lehetnek álló vagy fekvő helyzetben, illetve tetszés szerinti sűrűségben. Ön dönti el, hogy egymástól nagyobb távolságra, szellősen szeretné az elemeket, szorosan egymás mellé, esetleg teljesen zártan. Így szabályozhatja, hogy mennyire lehessen belátni az utcáról, ellentétben a fa kerítéspanelekkel, amelyek előre legyártott, meghatározott sztenderdek szerint készülnek. 

Egy kerítés bár önmagában is visszatartó erővel bír, azonban ha nem szeretné a véletlenre bízni értékei védelmét, akkor építtessen be egy Nívó Biztonsági Ajtót is, hogy a betörőknek esélyük se legyen kirabolni Önt.

Önnek is készíthetünk Nívó Kerítést?

Amennyiben új kerítés építése előtt áll, és olyasmit szeretne, ami nem csak esztétikus és praktikus, hanem egyben tartós és időtálló is, akkor érdemes hozzánk fordulnia. Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, és egyeztetünk egy időpontot, amikor szakembereink minden kérdésére készséggel válaszolnak!
Nívó Kerítés - Tervezze meg kerítését
Tervezze meg kerítését
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés telefonon
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Kerítés - Személyes megtekintés
Személyes megtekintés
Nívó Kerítés - Kerítésválasztó Kisokos
Kisokos letöltése
© 2022. NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!