A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
10 ÉV ALATT SOK MINDEN VÁLTOZIK, DE A NÍVÓ KERÍTÉS NEM!

Díszítsük kerítésünket hozzá illő kerítésburkolattal!

2020.08.28

Díszítsük kerítésünket hozzá illő kerítésburkolattal!

Egy kerítés ma már nem csak a telekhatár kijelölését szolgálja, hanem fontos biztonsági és esztétikai funkciókat is ellát. Egy gondosan körülkerített udvarba kisebb eséllyel jutnak be illetéktelen személyek, egy igényesen kivitelezett, kerítésburkolattal is ellátott “térbeli határvonalat” pedig még az utcai járókelők is megcsodálnak. Szerencsére ma már a kerítésépítés tekintetében is tengernyi lehetőségünk van, így könnyedén megtalálhatjuk az ízlésünkhöz és otthonunkhoz leginkább passzoló megoldást.

Stabil alap, biztos rögzítés

nivo 20200622 ND89330 sAmikor új kerítést tervezünk, nem csak magát a kerítés alapanyagát kell megválasztanunk, hanem az alapjáét is. Egy egyszerű drótkerítéshez ugyan elég néhány földbe szúrt oszlop, de ha időtállóbb és nem mellesleg masszívabb megoldást szeretnénk, akkor érdemes inkább betonkerítés lábazatot építtetni.

Ha viszont nem vagyunk járatosak az építőiparban, akkor ezt a munkafolyamatot inkább bízzuk egy szakértő kőműves brigádra. Ugyanis a betonozás mellett mérésre, ásásra, zsaluzásra is szükség lesz, a kész szerkezetnek pedig egy ide illő szófordulattal élve “betonbiztosnak” kell lennie. 

A kerítés alapjának megtervezése során gondoljuk végig, hogy milyen magas lábazatot szeretnénk, és milyen távolságra legyenek egymástól az oszlopok. Ez természetesen attól is függ, hogy maga a kerítés milyen anyagból készül majd. A készre gyártott kerítéspanelek adott méretben készülnek, míg például a fa vagy a fahatású fém kerítéslécek esetében szabadon variálhatjuk az elemek távolságát. 

Érdemes figyelembe venni olyan tényezőket is, mint például a gyermekek vagy a háziállatok. Nem szerencsés, ha a kutya ki tud bújni kerítéslécek között, vagy a kisgyermek feje beszorul a rések közé. Ha pedig már nagyjából körvonalazódik a fejünkben a leendő kerítés képe, akkor rátérhetünk az olyan részletekre is, mint a kerítésburkolat kérdése.

Mi a kerítésburkolat szerepe?

Mindannyian láttunk már téglából vagy terméskőből épült kerítést. A legtöbb helyen csak a lábazatban találkozhatunk ezekkel az alapanyagokkal, azonban ritkábban készülnek belőlük teljesen tömör kerítések is. Gondoljuk csak végig: mégis mennyi időbe és pénzbe kerülhet egy teljes udvart körbehatárolni olyan kerítéssel, amelyet egyesével építenek fel téglából vagy kövekből?

A helyes válasz valószínűleg a “rengeteg” lenne, azonban a modern építőipar sokkal leleményesebb ennél. A kerítés alapját ugyanis elkészítik betonból, amivel sokkal gyorsabban és költséghatékonyabban lehet dolgozni, a kész betonfalat pedig befedik különféle kerítésburkolatokkal. Ez készülhet szeletelt téglából, mészkőből, homokkőből, de akár gránitból vagy márványból is. A burkolat sokkal esztétikusabbá varázsolja a kerítést, ugyanis nem egy unalmas, szürke betonfalat látunk, hanem egy kifinomultabb megjelenésű lábazatot. 

A választott burkolatnak azonban természetesen passzolnia kell a kerítés többi eleméhez is, a kerítéstervező programban azonban kedvünkre próbálgathatjuk a különböző mintákat. Ha sikerült megtalálnunk a számunkra ideális megoldást, akkor már csak egy ügyes szakemberre lesz majd szükségünk, aki vállalja a kivitelezést.

A kerítésburkolat tehát egy ügyes trükk arra, hogy a nem túl izgalmas betonlábazatot igény szerint kőnek, téglának, gránitnak vagy valamilyen más alapanyagnak álcázzuk, ezáltal kifinomultabb összképet érhessünk el. 

Kié a legszebb kerítés a vidéken?

A családi házas övezetekben kimondatlanul is zajlik a szomszédok közti versengés, hogy ki tud szebb kertet, mutatósabb kerítést összehozni. Egyesek szívesen fogadják a környéken lakók és az utcai járókelők elismerő pillantásait, és szinte teljes betekintést engednek udvarukba. Mások azonban nagyon is komolyan veszik a privát szféra fogalmát, és nem szállnak be eme versengésbe, hanem magas, tömör kerítéssel szeparálják el magánterületüket a kíváncsi szemek elől.

A Nívó Kerítések mindkét tábor számára tökéletes megoldást jelentenek. Az acél-, illetve alumínium kerítéselemek ugyanis egymástól nagyobb távolságra, de akár teljesen zártan is elhelyezhetőek. 

A bőséges színválasztékban egyaránt találhatóak egyszínű, valamint élethű fahatású festéssel ellátott lécek is, ezáltal rengeteg lehetőségünk van, hogy a kerítésburkolattal, esetleg a bejárati ajtóval harmonizáló végeredményt kaphassunk. 

Egy ízlésesen elegáns kerítés pozitív első benyomást nyújt a hozzánk látogatóknak, még azelőtt, hogy egyáltalán belépnének a kapun. Ha Ön is szeretne strapabíró, ám esztétikus kerítést, akkor keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, és beszélje át munkatársunkkal elképzeléseit! 
Nívó Kerítés - Tervezze meg kerítését
Tervezze meg kerítését
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés telefonon
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Kerítés - Személyes megtekintés
Személyes megtekintés
Nívó Kerítés - Kerítésválasztó Kisokos
Kisokos letöltése
© 2022. NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!