A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
10 ÉV ALATT SOK MINDEN VÁLTOZIK, DE A NÍVÓ KERÍTÉS NEM!

Az elemes kerítésről

2019.09.25

Az elemes kerítésről

Nívó - gondozásmentes elemes kerítésEbben a bejegyzésben az elemes kerítést mutatjuk be röviden. Mielőtt a végleges kerítés építésbe belefogunk, számos kérdésben kell döntést hoznunk. Természetesen tudnunk kell azt, hogy milyen anyagi keretek között mozoghatunk. Már ez is nagyban befolyásolhatja a többi fontos tényezőt: a kerítés anyagát, méretét, színét.

Olyan külső körülményeket is figyelembe kell vennünk, hogy hová készül a kerítés. Például fontos-e az utcakép, a környezeti összhang? Illik-e a körbevett területhez, ingatlanhoz? Megjelenésben inkább a klasszikus vagy modern, design kerítésre vágyunk? Azt sem mindegy, hogy milyenek a talajviszonyok, és mennyi helyet foglalhat el a telekből. Az alapozást is végig kell gondolnunk, ahogy a tartószerkezet milyenségét is. Ha fontos számunkra, hogy az építés egyszerű és gyors legyen, akkor érdemes az elemes kerítésben gondolkodnunk.

Milyen az elemes kerítés?

Ahogy a neve is mutatja, ez a kerítés típus elemekből áll. Nem konkrétan egy kerítésről beszélünk, hanem azokról a megoldásokról, ahol a gyártók különálló részekből rakják össze a térelválasztót. Ezek az elemek lehetnek betontáblák, horganyzott fémrácsok, lamellás fapanelek. Ha azt halljuk, kerítéselem, valószínűleg mind a mai napig a faléc jut eszünkbe. A fakerítés népszerűségén nem változtat sem divat, sem az új technológiák megjelenése.

Érdemes azonban a léces kivitel kapcsán is tájékozódni, hiszen már fahatású fémelemekkel is megoldhatjuk kerítés problémánkat. Ne feledjük, hogy bár a fa színében és anyagában megjelenő természetesség különlegesen szép, mégis folyamatos karbantartást igényel! Különösen érvényes ez kültéri használatnál. Ha azt szeretnénk, hogy fakerítésünk szép és biztos maradjon, elkerülhetetlen a folyamatos csiszolás, újrafestés, állagmegóvás. Választhatunk fahatású, gondozásmentes acélkerítést, amellyel nem kell a továbbiakban bajlódni, így rengeteg időt spórolhatunk meg.

A kerítés elemekről röviden

Az acélkerítés elemei a speciális bevonatnak köszönhetően ellenállóak a nedvességgel szemben, és a nap káros UV-sugarai sem roncsolják szerkezetét, színét. Ha fontos számunkra, hogy egyedi méretben és színben készüljön el kerítésünk, erre is van lehetőség. A kerítéselemek mindkét oldalukon színezettek, és választhatunk olyan fahatású kivitelt is, amely tökéletesen visszaadja a fa természetes hatását. Felrakásuk egyszerűen és gyorsan elvégezhető. Egy átlagos családi ház körbekerítése akár fél nap alatt elvégezhető.

Az acél kivitel mellett lehetőségünk van arra is, hogy alumínium elemek mellett döntsünk. Ennél a típusnál a sokféle felhasználási terület is vonzó lehet. Kerítés mellett kiválóan alkalmas kerti pergola, teraszfedés, lépcsőkorlát vagy falburkolat kialakítására is.

Belátás ellen is az elemes kerítés a legjobb

Ideális esetben a kert a pihenés és a nyugalom helyszíne. Ehhez azonban szükségünk van egy olyan kerítésre, amely védelmet nyújt: határozott vonalat húz a magán és a kinti világ között. Sokaknak azonban az is fontos, hogy ne lássanak be idegenek az elkerített részre.

Akár lakossági, akár ipari felhasználásról is van szó, olyan elemes kerítést válasszunk, amelyek lécei akár zárt kivitelben is felrakhatók. Acélkerítés esetén dönthetünk a szoros elrendezés mellett is, így biztosítva, hogy ne lássanak be kertünkbe. Vízszintes vagy függőleges elrendezés is lehetséges, aki pedig átlátható megoldást keres, annak is jó választás ez a típus. Döntsünk akár a hézagos vagy sorolt felrakás mellett, biztosak lehetünk abban, hogy kerítésünk elegáns és stabil lesz!

További információkért érdeklődjön kollégáinknál!
Nívó Kerítés - Tervezze meg kerítését
Tervezze meg kerítését
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés telefonon
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Kerítés - Személyes megtekintés
Személyes megtekintés
Nívó Kerítés - Kerítésválasztó Kisokos
Kisokos letöltése
© 2022. NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!