A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
10 ÉV ALATT SOK MINDEN VÁLTOZIK, DE A NÍVÓ KERÍTÉS NEM!

A kerítésrendszerekről röviden

2019.11.05

A kerítésrendszerekről röviden

Ha kerítést szeretnénk telepíteni, sokféle kivitel létezik: az egyeditől a sablon megoldásokig, számos típusból választhatjuk ki a számunkra megfelelő kerítésrendszert. A kerítés határvonalat képez különböző területek között. Ezek lehetnek szomszédos telkek, ipari létesítmény épületei és udvarai, magánterület, illetve közterület.

A kerítés kivitele, külseje és minősége is nagyban függ attól, hogy milyen jellegű terület körbehatárolására használják. Míg egy játszótér vagy sportpálya esetében elegendő egy stabil drótkerítés, addig ipari területek köré a betonpaneles vagy más megoldások lehetnek a befutók. A terület funkciója mellett az ár, az anyaghasználat és a külső megjelenés is döntő tényező lehet. Mindenekelőtt azonban ne feledjük a kerítés legfontosabb szerepét: biztonságot nyújtó, tartós és szilárd területhatároló.

Fém, fa, beton?

Az egyszerű vesszőből vagy deszkákból készült kerítésektől mára már eljutottunk a komplex kerítésrendszerekig. A kerítések készülhetnek fából, drótból fémből, alumíniumból, de kőből vagy akár betonból is. Ha az a cél, hogy jelezzük a területhatárokat, akkor a legegyszerűbb megoldás a tekercses fémkerítés. Ilyen kerítéseket vadhálóként láthatunk. Állattartás esetében, mezőgazdasági területeknél gyakran olyan kerítést telepítenek, mely egyben a villanypásztort is magába foglalja.

A fatáblás kerítések könnyen szerelhetők és védenek a belátás ellen. Bármilyen fakerítést is válasszunk, apácarácsot, vadkerítés vagy félmagas kerítést, a felületkezelést nem spórolhatjuk el. Bár a fa, mint kerítésanyag továbbra is igen népszerű, folyamatos gondozásra szorul: a nedvesség és a napsugárzás kikezdi szerkezetét, formáját, kifakítja színét. A betonkerítés leginkább azzal hódít, hogy átláthatatlan, masszív és áthatolhatatlan védelmet jelent a körülhatárolt területre nézve. Esztétikai szempontból azonban sokak számára nem elfogadható, hiába létezik már ebből a típusból is többféle.

Fém kerítésrendszer

A kerítésrendszerek különféle elemekből állnak: oszlopok, bilincsek, tartószerkezetek együttes használata szükséges a kerítésemeléshez. Sok esetben az alapozás is komoly előkészületet jelent, hiszen a kerítés súlya és elérendő stabilitása mellett, a talajviszonyok is befolyásolhatják a kerítésépítést. Érdemes olyan kerítésrendszert keresnünk, melynek telepítése akár meglévő és új tartókeretre is alkalmazható, gyorsan és könnyedén rögzíthető elemekből áll.

A NÍVÓ fémkerítés elemei, az innovatív KLIKK technológiának köszönhetően egyszerűen és fúrás, faragás nélkül rögzíthetők. A rendszer lehetővé teszi, hogy a kerítéselemeket vízszintes és függőleges tájolásban is felrakjuk. Választhatunk a sorolt vagy hézagos elrendezés mellett is. Cégünk egyedi kerítéseket gyárt. Kiválaszthatja leendő kerítése színét és méretét, ráadásul a fémlécek mindkét oldalukon színezettek.

A kerítésrendszer működése

Az acélkerítés alkalmazható új kerítés építése és használt felújítása esetén is. A kerítéslécek sínen futnak és már meglévő vagy a gyártó saját tartókeretére is rögzíthetők. A rögzítő elemek becsavarása után felhelyezzük a léceket a profilra, beállítjuk a kívánt magasságot és az elemek közötti végső távolságot. A hézagok mérete a későbbiekben variálható.

A kerítés elemek gondozásmentesek, ellenállnak az időjárás viszontagságainak és az UV sugaraknak. A lécek forma- és színtartók, az egész kerítésrendszer egyszerűen és gyorsan szerelhető. Nézzen körül a kínálatban, és válassza ki az Önnek leginkább megfelelő megoldást!
Nívó Kerítés - Tervezze meg kerítését
Tervezze meg kerítését
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés telefonon
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Kerítés - Személyes megtekintés
Személyes megtekintés
Nívó Kerítés - Kerítésválasztó Kisokos
Kisokos letöltése
© 2022. NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!