A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. - További információ: Adatkezelési nyilatkozat
Rendben
10 ÉV ALATT SOK MINDEN VÁLTOZIK, DE A NÍVÓ KERÍTÉS NEM!

A kerítés festése, karbantartása

2019.08.22

A kerítés festése, karbantartása

Nívó - Időjárásálló gondozásmentes kerítésMai blogbejegyzésünkben a kerítés festés témakörét járjuk körbe. A szép kert biztosítéka az ápolt és gondozott kerítés. Akár fém, akár fa kerítésünk is van, abban biztosak lehetünk, hogy otthonunk egyik leginkább igénybe vett eleméről van szó.

A kerítés folyamatosan ki van téve az időjárás szeszélyeinek, hóban, fagyban, de nyári hőségben, szélviharban is helyt kell állnia. Megfelelő felületkezelés híján bármilyen tetszetős és stabil szerkezet is kerítésünk, igen hamar az enyészet útjára léphet.

A felújítás nem csak esztétikai szempontból fontos: egy korhadó faléc vagy rozsdásodó fémelem a biztonsági funkciót sem látja el. Márpedig a kerítés otthonunk védelméről is szól. A festés, a karbantartás nem is olyan egyszerű munka, mint elsőre gondolnánk.

Fém kerítés

Sokféle anyagból készülhet kerítés, ezért a kivitelezési módok és stílusok terén is változatos megoldásokat találunk. A két legelterjedtebb kerítés anyag a fém, illetve a fa. A fém kerítések felújítását a rozsda eltávolításával és a zsíros felületek megszüntetésével kezdjük.

Míg előbbinél a drótkefe, addig az utóbbinál a mosószeres víz lesz segítségünkre. Az alapos tisztítás után neki is kezdhetünk a kerítés festésnek. Azaz a többszöri festésnek, hiszen a korrózióvédelem, az alapozás és a díszítő zománcfesték is újabb és újabb réteget jelent.

Típustól függően, a zománcfestéket is több rétegben ajánlott felkenni. A festék tulajdonságairól mindenképpen tájékozódjunk, és olvassuk el a dobozon található információkat. Ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés a felhordásnál!

Kerítés festéshez válasszunk olyan napot, amikor nem esik az eső, és valószínűleg a munkát követő napokon is csapadékmentes időjárás lesz. Az alapozást, festést száraz időben végezzük, de kerüljük a forróságot! A fém kerítések igen népszerűek, egyre szebb kivitelben és elsőrangú minőségben készülnek.

Fa kerítés festése

Nívó - Fahatású gondozásmentes kerítésIgazi klasszikus, örök kedvenc a fából készült kerítés. Nem csak időtállósága, hanem természetessége okán is a legelterjedtebb megoldás, ha kerítést emelünk. Tartósságát azonban csak akkor őrizheti meg, ha folyamatosan gondoskodunk az állagának megóvásáról, ez pedig nem merül ki pusztán a festésben.

Ahhoz, hogy kerítésünk szépségét és állékonyságát is megőrizze, akár évente is szükség lehet karbantartásra. A fánál figyelnünk kell arra is, hogy a lécek mentesek legyenek gomba és más fertőzésektől.

A már pattogzásnak indult rétegek és az új festés minősége miatt, a festést csiszolással érdemes kezdeni. Ügyeljünk, hogy ezt szálirányba tegyük! A csiszolás után alapozás jön, amely nem engedi, hogy a festék beszívódjon a fába.

A festék mellett napjainkban a lazúrozás a legelterjedtebb, ez hozza ki leginkább a fa szépségét, erezetét, viszont kevésbé véd a napsugarak ellen. A festés után, a szálasodás miatt egy második kör csiszolás is ajánlott.

Gondozásmentes kerítés

A legfontosabb teendőink tehát fa vagy fém kerítés esetén: a tisztítás, az alapozás és a védőréteg felvitele. A fentiekből is tisztán látszik, hogy a kerítés festése nem csak időigényes, hanem bizony pénztárcánkat sem kíméli.

Ha nem szeretne a fa természetes hatásáról lemondani, de időt és pénzt spórolnánk meg, akkor válasszon kínálatunkból gondozásmentes acélkerítést! Egyszeri beruházással egy tökéletes fahatású kerítést kapunk, amely nem csak időtálló, hanem esztétikus megoldást is kínál. Az egyedi színekben és méretben rendelhető léceket nem kezdi ki a szélsőséges időjárás, és a felületkezelésnek köszönhetően ellenáll az UV-sugárzásnak is.
Nívó Kerítés - Tervezze meg kerítését
Tervezze meg kerítését
Nívó Kerítés - Ajánlatkérés telefonon
Ajánlatkérés telefonon
Nívó Kerítés - Személyes megtekintés
Személyes megtekintés
Nívó Kerítés - Kerítésválasztó Kisokos
Kisokos letöltése
© 2022. NÍVÓ Csoport. Minden jog fenntartva!